Γενικά

Πρέπει να ήταν κάπου στο 1998, αν δε με απατά η μνήμη μου, σε ηλικία Γυμνασίου, όταν σκίρτησε το πληκτρολόγιο του Pentium I μου, και στην οθόνη πρόβαλε το πρώτο μου στιχάκι. Ένα ερωτικό στιχάκι αφιερωμένο σε μια τύπισα, Μαρία την έλεγαν...
πάπυροςΑυτή ήταν η αρχή, ακολούθησαν κι άλλα τέτοια ερωτικά ποιηματάκια, κατά τη γνώμη μου σκυλάδικα, μέχρι το τέλος του Γυμνασίου. Για εκείνους τους κάφρους που θα ρωτήσουν, η "γκόμενα" δεν έπεσε!

Στο Λύκειο, τα ενδιαφέροντα άλλαξαν, άλλαξαν και οι ανησυχίες, και σιγά-σιγά μπήκαμε στη στρατευμένη ποίηση... Πολιτικο-κοινωνικό περιεχόμενο, αρθράκια και λίγο ερωτισμός...
Ένα μικρό διαλειμματάκι κάπου στο 2002-2004, κι επιστροφή το καλοκαίρι του 2004 μετά τις πανελλήνιες δυναμικά...
Μέχρι τότε τύπωνα μόνος μου στο σπίτι ποιήματα, τα έδενα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και τα μοίραζα σε γνωστούς και φίλους.

Τα επόμενα 4,5 χρόνια με βρίσκουν στη Θεσσαλονίκη, για πολλούς η πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας... Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω! Η συγγραφή και η έμπνευση λοιπόν μετακόμισαν μαζί μου κάπου εκεί στις αρχές της Άνω Πόλης. Άρθρα, μα κυρίως ποίηση. Εκεί πήρα την απόφαση να ψάξω πιο σοβαρά για κάποιον εκδοτικό και να προχωρήσω την πρώτη μου συλλογή. Κάπου στο 2007 λοιπόν, και χωρίς να έχω βρει εκδοτικό οίκο, κυκλοφορεί η πρώτη μου συλλογή με τίτλο "Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη". Η παραγωγή ήταν μικρή, περίπου 160 αντίτυπα, τα οποία έφυγαν μάλιστα πολύ γρήγορα.

Δεν το έβαλα όμως κάτω, έβαλα μπροστά για τη δεύτερη συλλογή μου, και άρχισα να ψάχνω πάλι εκδοτικό. Τζίφος! Το 2009 την εκδίδω και αυτή μόνος μου, όπως και την προηγούμενη. Ο τίτλος αυτής "...από τις Ερινύες στις Κήρες...".
Με την ίδια λογική προχωρούσα, συνέχιζα να γράφω. Αποφοίτησα από τη Θεσσαλονίκη και επέστρεψα στην Αθήνα. Ασχολήθηκα με την αρθρογραφία στο SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού. Ταυτόχρονα έκανα κάποιες προσπάθειες στροφής στην πεζογραφία. Αλλά η ποίηση συνέχιζε να με τραβάει.

Έτσι κάπου στο 2011 το τρίτο βιβλίο ήταν έτοιμο, και αρκετά μεγάλο. Πλέον η αναζήτηση εκδοτικού ήταν πιο συστηματική. Βρέθηκε ένας που ενδιαφερόταν να την εκδώσει, αλλά μετά την γνωστοποίηση των όρων, δεν ενδιαφερόμουν εγώ! Έτσι συνειδητά πλέον προχώρησα στην κυκλοφορία της τρίτης μου συλλογής το 2012. Τα αντίτυπα αυτή τη φορά έφτασαν ψηλά! 1000 βιβλία! Ο τίτλος αυτής της συλλογής, "Ό,τι μας στοιχειώνει". Η ίδια συλλογή, το 2014 εξαντλήθηκε και το 2015 προχώρησα στην επανέκδοσή της από τις Εκδόσεις Εντύποις.

Τον Νοέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε επίσης από τις Εκδόσεις Εντύποις η τέταρτη ποιητική μου συλλογή με τον τίτλο "Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση". Μια συλλογή που εκτός από ποιήματα, περιέχει άρθρα μου, σχέδια δυο φίλων που σχετίζονται με το περιεχόμενο και ένα CD έκπληξη.

Δύο και κάτι χρόνια αργότερα (2/2018), κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εντύποις η πέμπτη συλλογή μου με τίτλο "Σαν σε πακέτο από τσιγάρα". Η πρώτη έκδοση του βιβλίου ήταν συλλεκτική, μιας και είναι πακεταρισμένη σε ένα πραγματικό πακέτο τσιγάρων.

Να σημειωθεί επίσης πως τον Φλεβάρη του 2015, τιμήθηκα με έπαινο στον πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Καλλιτεχνείου Αχαρνέων, στον τομέα της ποίησης.

Η ποίηση όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι γραμμένη σε χαρτί, μπορεί να τραγουδιέται κιόλας. Έτσι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μελοποιήσεις με διάφορους φίλους και γνωστούς. Πρώτος ήρθε ο Μανώλης Θαλασσινός, και ακολούθησαν ο Δημοσθένης Παπαδημητρίου, Κώστας Βασιλάκης, τα "Άγρια Μυστικά", ο Κώστας Λεμονίδης, οι "Group Par-ωδή", ο Νίκος Ρουμελιώτης, κ.α.

Κλείνοντας τη γενική μου αναφορά στην ποίηση, θα έπρεπε ίσως να αναφερθώ σε εκπαιδευτικούς που με καθοδήγησαν χωρίς να παρέμβουν και με ενθάρρυναν να συνεχίσω. Ο πρώτος από όλους είναι ο Δημήτρης Μπερέκος, έρχεται από το Λύκειο μετά ο Γιώργος Κονταξής και αμέσως μετά από το φροντιστήριο ο Δημήτρης Οικονόμου. Να 'στε καλά!

Ακούστε DriverFM.gr

Driver FM

O DriverFM είναι ένα εναλλακτικό ραδιόφωνο, μεταδίδει 24 ωρες το 24ωρο Ελληνική Rock Έντεχνη και Εναλλακτική μουσική.
Λειτουργεί διαδικτυακά από το 2008 και σκοπός του είναι να ικανοποιήσει τους ποιο απαιτητικούς ακροατές, και να ενδυναμώσει την Ροκ, έντεχνη και εναλλακτική σκηνή.

Συντονιστείτε εδώ, και... Καλή Ακρόαση!

Ενεργές εκπομπές

Εκπομπή 'Ψάχνοντας τον Γιώργο'

Οι ενεργές μου εκπομπές για αυτή την περίοδο είναι
  • Η εκπομπή "Εκτός Προγράμματος", η οποία παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, από τις 22:00 έως τις 00:00 από τη συχνότητα του DriverFM.gr
  • Η εκπομπή "Ψάχνοντας τον Γιώργο", η οποία παρουσιάζεται από τον Γιώργο Ντιμπένκο και εμένα μια φορά το μήνα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση, από τη συχνότητα του DriverFM.gr
.

Συντελεστές

Συντελεστές Όταν ξεκινάς μια νέα δουλειά, σίγουρα κάποιους θα ρωτήσεις, με κάποιους θα μιλήσεις. Θα πάρεις μια άποψη, θα ακούσεις μια συμβουλή.
Αλλά όχι μόνο αυτά. Ιδίως όταν φτιάχνεις μια ιστοσελίδα, μπορεί να χρειαστείς γραφίστα, φωτογράφο.
Είναι πολλοί εκείνοι που βοήθησαν, και προφανώς ήταν αδύνατο να μπουν όλοι σε ένα τόσο μικρό χώρο, οπότε μπορείτε να τους βρείτε όλους εδώ.

Επικοινωνία

Επικοινωνία Και φυσικά η επικοινωνία μας πρέπει να είναι αμφίδρομη. Όσοι λοιπόν θέλετε, έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μου μέσω αυτής εδώ της φόρμας.