Τραγούδι με τους Group PάrΩdy, "Κοίτα Τώρα"

Το προηγούμενο καλοκαίρι, συναντήθηκα στην Κω με τον φίλο και μουσικοσυνθέτη, Αντώνη Fender Αυγουλά.

Κιθαρίστας τότε -και ακόμη και τώρα δηλαδή- στην μπάντα Group PαrΩdy. Μια μπάντα που ο ήχος της βαδίζει στα μονοπάτια αυτού που κάποιοι βάφτισαν "έντεχνο". Βρεθήκαμε λοιπόν εκείνο το απόγευμα στο νησί για να του δώσω την ποιητική συλλογή "Ό,τι μας στοιχειώνει".

Ενθουσιασμένος ο Αντώνης, μου λέει, "Φίλε, έχω το ελεύθερο να μελοποιήσω κάτι αν μου αρέσει;". Μα φυσικά, του απάντησα. Δεν άργησε να χτυπήσει το τηλέφωνο. Μετά από μερικές μέρες τον ακούω να μου λέει "Φίλε μου άρεσε πολύ το "Κοίτα Τώρα". Έχει γίνει πολύ ωραίο νομίζω, αρέσει και στην μπάντα πολύ. Θα κάνω πρόχειρη ηχογράφηση και θα στο στείλω".

Το παράδοξο σε αυτή την ιστορία ξέρετε ποιο ήταν; Ότι το ίδιο κομμάτι το είχαν μελοποιήσει άλλοι τρεις μουσικοί. Ο Μανώλης Θαλασσινός από τους "Κρυφές Αλήθειες" και ο Άγγελος Δημητράς από τους "Άγρια Μυστικά". Και οι τρεις τους εντελώς άλλες μελωδίες. Και οι τρεις τους εντελώς άλλο "είδος". Ο Μανώλης είχε δώσει το ελεύθερο, μιας και με την μπάντα δεν θα το προχωρούσαν άμεσα. Ο Άγγελος όμως το ετοίμαζε πυρετωδώς. Σκέφτηκα, κάτι πρέπει να κάνουμε. Μίλησα με τον Αντώνη και του είπα πώς έχει η κατάσταση. Άνετος και χαλαρός μου απαντάει πως δεν υπάρχει θέμα, και αφού οι εκτελέσεις είναι άλλες, ας βγει δυο φορές. Ωραία ιδέα! Δεν σταμάτησα κανέναν λοιπόν, ας γίνει έτσι!

Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό έμαθα πως οι "Άγρια Μυστικά" διαλύθηκαν... Έτσι οι Group PάrΩdy είναι οι μόνοι "εκτελεστές" του κομματιού. Του οποίου η πρόχειρη ηχογράφηση προχώρησε σε demo και ποιος ξέρει...
Καλή επιτυχία να ευχηθώ στα παιδιά, των οποίων όλα τα κομμάτια είναι εξαιρετικά και αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία! Μπορείτε πλέον να τα ακούσετε στο Jumping Fish.

Δε χρειάζονται πολλά-πολλά για να δημιουργηθεί ένα κομμάτι τελικά... λέμε τώρα!

Σημείωση: οι στίχοι γράφτηκαν πριν δύο χρόνια στο ίδιο νησί

Group PάrΩdy @ Jumping Fish

Συνέντευξη με τους Group PάrΩdy @ DriverFM

Ακούστε DriverFM.gr

Driver FM

O DriverFM είναι ένα εναλλακτικό ραδιόφωνο, μεταδίδει 24 ωρες το 24ωρο Ελληνική Rock Έντεχνη και Εναλλακτική μουσική.
Λειτουργεί διαδικτυακά από το 2008 και σκοπός του είναι να ικανοποιήσει τους ποιο απαιτητικούς ακροατές, και να ενδυναμώσει την Ροκ, έντεχνη και εναλλακτική σκηνή.

Συντονιστείτε εδώ, και... Καλή Ακρόαση!

Ενεργές εκπομπές

Εκπομπή 'Ψάχνοντας τον Γιώργο'

Οι ενεργές μου εκπομπές για αυτή την περίοδο είναι
  • Η εκπομπή "Εκτός Προγράμματος", η οποία παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, από τις 22:00 έως τις 00:00 από τη συχνότητα του DriverFM.gr
  • Η εκπομπή "Ψάχνοντας τον Γιώργο", η οποία παρουσιάζεται από τον Γιώργο Ντιμπένκο και εμένα μια φορά το μήνα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση, από τη συχνότητα του DriverFM.gr
.

Συντελεστές

Συντελεστές Όταν ξεκινάς μια νέα δουλειά, σίγουρα κάποιους θα ρωτήσεις, με κάποιους θα μιλήσεις. Θα πάρεις μια άποψη, θα ακούσεις μια συμβουλή.
Αλλά όχι μόνο αυτά. Ιδίως όταν φτιάχνεις μια ιστοσελίδα, μπορεί να χρειαστείς γραφίστα, φωτογράφο.
Είναι πολλοί εκείνοι που βοήθησαν, και προφανώς ήταν αδύνατο να μπουν όλοι σε ένα τόσο μικρό χώρο, οπότε μπορείτε να τους βρείτε όλους εδώ.

Επικοινωνία

Επικοινωνία Και φυσικά η επικοινωνία μας πρέπει να είναι αμφίδρομη. Όσοι λοιπόν θέλετε, έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μου μέσω αυτής εδώ της φόρμας.